Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Φτωχοί, στα όπλα!

Στο μεταξύ, ο εξοπλισμός του προλεταριάτου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς στην ίδια την καρδιά της καπιταλιστικής Βαβυλώνας πάνω από ένας στους τέσσερεις αμερικανούς έχουν εξασφαλίσει τον προσωπικό τους οπλισμό, με τους περισσότερους κατόχους όπλων να διαθέτουν 3 με 4 όπλα. Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 200 εκατομμύρια όπλα παρά πόδα, ή 90 όπλα ανά 100 κατοίκους, κατακτώντας την παγκόσμια πρωτιά ως "η πιο βαριά οπλισμένη κοινωνία όλων των εποχών". Η χρήση των όπλων αυτών αφορά κατά κύριο λόγο το αλληλοξεπάστρεμα με πάνω από 40.000 νεκρούς ετησίως.

Ακολουθεί η Υεμένη με την παραδοσιακή προσωπική οπλοκατοχή των αρσενικών αλλά και χώρες υπεράνω υποψίας όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία,η Φινλανδία, η Ελβετία, και η Αυστρία με 30-35 όπλα ανά 100 κατοίκους. Στον αντίποδα, χώρες που παραδοσιακά θεωρούνται "βίαιες", όπως η Νιγηρία, η Κολομβία, το Ιράν και γενικά οι χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας διαθέτουν λιγότερα από 2-7 όπλα ανά 100 κατοίκους. Κι ένας σχετικός χάρτης.

Στην Ελλάδα, οι ημιεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2.500.000 όπλα, μόλις λίγες χιλιάδες απ' τα οποία συνοδεύονται από νόμιμες άδειες. Η πιο συχνή εξακριβωμένη χρήση που τους αποδίδεται είναι για αυτοκτονίες. 480.000 κυκλοφορούν στη γειτονική Βουλγαρία, η πλειοψηφία τους νόμιμα. 270.000 στην Αλβανία, 100.000 στην Μακεδονία. Η τελετουργική χρήση όπλων (σε γάμους, γεννήσεις, αθλητικά γεγονότα και αποχαιρετισμούς μεταναστών συγγενών) έχει εκτιναχθεί σ' αυτές τις δυό χώρες μετά την Αλβανική εξέγερση του 1999 και τις ταραχές στο Τέτοβο το 2001. Ακόμα 3 εκατομμύρια κρύβονται κάτω από καναπέδες και κρεββάτια στη Σερβία, 9 εκατομμύρια στην Τουρκία, 275.000 στην Κύπρο, 7 εκατομμύρια στην Ιταλία.

Τελευταίο και πιο ενδιαφέρον απ' όλα, 735.000 όπλα μπορούσαν να βρεθούν στα σπίτια Σύριων πριν το ξεκίνημα της εξέγερσης, παρολαυτά, μέχρι και σήμερα ούτε μια μπαλωθιά δεν έχει πέσει εναντίον των δυνάμεων καταστολής, που να μην προέρχεται απ' τον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό", τους λιποτάκτες του στρατού δηλαδή που έχουν αναλάβει έναν ρόλο ειδικών της βίας.

Όπλα υπάρχουν δηλαδή...
Το θέμα είναι...


Ιδέες και λύσεις για έξω απ' το σπίτι #2

Στο Μπαχρέιν, χρησιμοποιούνε κόρνες για να συντονίζονται στις νυχτερινές οδομαχίες.



Στο Ιδέες και λύσεις #1 είχαμε δεί την πρωτοποριακή χρήση drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών) από διαδηλωτές, και πριν περάσει τρίμηνο έπεσε η ιδέα της επίσημης χρήσης drones για επιτήρηση διαδηλώσεων. Έτσι πανε αυτά βέβαια, σ' έναν διαρκή πόλεμο μ' έναν ισχυρότερο αντίπαλο δεν υπάρχει τεχνικό πεδίο όπου να μπορεί να κατοχυρωθεί μια μόνιμη υπεροχή, παρολαυτά είναι ζωτικής σημασίας οι τακτικές να μεταβάλλονται διαρκώς.

Σε πιλοτικό στάδιο λοιπόν τα drones θα δοκιμαστούν σε χώρες όπως η Συρία, προκειμένου να καταγράφονται "παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στην καταστολή των διαδηλώσεων από μεριάς του καθεστώτος. Τα lulz είναι ότι αυτοί που θα ελέγχουν πόσο ανθρωπιστικά σφάζονται οι διαδηλωτές στη Συρία, είναι οι ίδιοι στα πρόθυρα να σφάξουν τους διαδηλωτές back home, κι αν δεν το 'χουν κάνει ακόμη, είναι γιατί ακόμα δεν έχει χρειαστεί, γιατί ακόμα δεν έχουν συναντήσει καμμία ουσιαστική αντίσταση στο να συλλαμβάνουν κατά βούληση και να καταστέλλουν με τον πολιτικά ορθό τρόπο: Χωρίς αντίσταση.



η αποθέωση της μη-αντιπαράθεσης



και μια αθέατη όψη της μη-αντιπαράθεσης: http://socialrupture.tumblr.com/post/14719664237/continued-rise-in-ambush-style-killings-of-police

Μεγάλη διαφορά το Μπαχρέιν με τις ΗΠΑ ε;

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Bublitchki!

"Οι υπάλληλοι που εργάζονται στο Facebook έχουν από χθες έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο για να χαίρονται! Χθες, το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την είσοδο του στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία που λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια έχει φτάσει τους 845 εκατομμύρια χρήστες και το 2011 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 37.1 δις δολάρια [...] Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα καθαρά έσοδα του Facebook αυξήθηκαν κατά 65% και ο Mark Zuckerberg κατέχει το 28,4% δηλαδή περίπου το 1/3."

Το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια άγγιξαν τα κέρδη του Facebook φέτος, δηλαδή σύμφωνα με το igraphics το καθαρό κέρδος ανά εργαζόμενο έφτασε τα 237.191 ευρώ. Δηλαδή, κάθε εργαζόμενος που παρήγαγε προϊόντα ή υπηρεσίες για τη facebook, πληρώθηκε γι' αυτά κατά μέσο όρο 237.191 ευρώ λιγότερα απ' την τιμή που τα πούλησε η facebook. Θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι της facebook να αγοράσουν με τους μισθούς τους τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγουν οι ίδιοι; Μπορούν γενικά οι εργαζόμενοι να αγοράσουν με τους μισθούς τους τον πλούτο και τις μαλακίες που παράγουν;




Έλα μωρέ, για την κρίση φταίει "η κακοδιαχείριση", "οι κλέφτες πολιτικοί που τα φάγανε", που "δεν παράγουμε αρκετά". Αυτό κυρίως. Δεν έχουμε κι "υψηλές τεχνολογίες αποτελεσματικής αξιοποίησης του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού", που λέει κι ο Πούτιν (ευλόγησον), να μπορεί ο κάθε οραματιστής νέος να φτιάξει ένα ελληνικό facebook ρε αδερφέ. Να πάρει εκεί και 50αριά άνεργους, πτυχιούχους, αντί να ξύνουν τ' αρχίδια τους στις καφετέριες, να τους βάλει να φτιάχνουν απ' το πρωί ως το βράδυ apps, add-ons, γουρουνάκια για το farmville, να τονωθεί κι η παραγωγικότητα. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ρε...